Главная - Новости науки - Kostnad for oppussing av bad?


Kostnad for oppussing av bad?
Новости - Новости науки
25.07.2022 17:21
Kostnad for oppussing av badVi regnet ut hvor mye det koster å pusse opp et bad med etterbehandling, innkjøp av nødvendig VVS og møbler, og snakket også om hva annet du måtte trenge og hva som burde være med i overslaget.

1 Bestem reparasjonsmengden

Prisen på en baderomsoppussing avhenger av flere faktorer. Hva er den opprinnelige tilstanden til lokalene? Blir det en reparasjon i et nytt bygg med pre-finishing eller en reparasjon fra utbygger? Eller er det en "sekundær", hvor det kreves store reparasjoner med utskifting av all kommunikasjon langs stigerøret, inkludert rør i naboleiligheter. Det er mulig å beregne forskjellige alternativer opp til euro bare hvis alle komponentene er kjent.

I dag vil vi tilby 2 omtrentlige beregninger: budsjett og kostbar baderomsoppussing.

Gitt

Kombinert bad.

Areal: 4 kvm. m.

Takhøyde: 2,6m

Tilstand og etterbehandling: forbehandling, vegger, gulv og tak klargjort for endelig etterbehandling.

Hva bør gjøres? Utfør en fin finish, installer nødvendig rørleggerarbeid og møbler

Beregninger gjøres uten å ta hensyn til tilbehør og utstyr.

2 Vi velger materialer

Gulvfliser

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

I dag, i byggebutikker, er det virkelig mulig å finne fliser av alle design: fra budsjettalternativer til luksussegmentet. Flisalternativene vi har valgt er like i stilen: begge har et diskret design. Budsjett - med et mønster av stein, og premium - under treet.

I følge vår idé er det ikke rasjonelt å flislegge hele veggen. En mer interessant design oppnås når 2/3 av veggene og hele veggen nær badekaret er flislagt. Resten av plassen er malt.Men i de endelige beregningene brukte vi hele veggens høyde, siden det er riktig å kjøpe materialer med margin.

Vi valgte en flis med lignende design i budsjett- og dyresegmentet. Kostnaden for den første: 250 euro per kvm. m., og dyrt - 1000 euro per kvm. m.

Veggmaling

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Når det gjelder malingen: vi har valgt et materiale i hvitt, som passer til fuktige rom, til vegger og tak. Det første alternativet er Luxens-merket, dette er en innenlandsk produsent. Det andre alternativet er Tikkurila, et kjent finsk malingsmerke. Forskjellen i pris er nesten 3 ganger, og selvfølgelig velger de fleste designere et europeisk merke for sine prosjekter. Men den innenlandske analogen er generelt sett ikke dårligere i kvalitet - de er forskjellige i applikasjonsfunksjoner og tørkehastighet.

Flislim

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

I vårt utvalg er begge alternativene innenlands produsert. Deres forskjell er i bruksområdet (for et dyrt alternativ - bredere). I prinsippet trenger ikke selv de med et stort budsjett velge dyrt lim bare fordi prisen er høyere.

Fugemasse

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Hensikten med fugemassen er å lukke sømmene mellom flisene slik at fukt og rusk ikke kommer inn i dem. Budsjettalternativet er sementbasert. Den er plastisk og enkel å bruke, som produsenten lover, men den vil nok raskt miste sin rene hvite farge og vil kreve en tidlig oppdatering. Et dyrere alternativ er epoxy fugemasse. Prisen er begrunnet med det faktum at den har en vakker gråhvit farge, det vil si at forurensning ikke vil være så åpenbar, og er mer motstandsdyktig mot fuktighet og bakterier.Forresten, blant de dyrere merkene kan du også finne fargede fugemassealternativer for å skape et vakkert og uvanlig baderomsinteriør.

3 Vi velger rørleggerarbeid

I listen vår har vi samlet nødvendig minimum rørleggerarbeid.

Toalett

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Denne forskjellen i priser på toalettet skyldes designet. I det første tilfellet er dette en vanlig frittstående toalettskål med ekstern tank. Luksusalternativet er en installert design, når tanken er skjult "i veggen", ser den ofte mer estetisk ut, og denne installasjonen er også mer hygienisk.

Bad

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Vi bestemte oss for å tilby ikke dusj, men badekar. Og det er grunner til det. Å bygge dusjer, a priori, er ikke en billig oppgave. Bokser er billigere, men dessverre er de lenge utdaterte. Og utvalget av badekar er så stort at det ikke vil være vanskelig å velge riktig. Blant budsjettene valgte vi et akrylbadekar. Blant de dyre - støpejern.

Akryl er et godt materiale til badekar, de blir lette og bråker ikke ved inntak av vann, men ikke for sterke. Støpejern - veldig tungt, men holdbart. I tillegg falmer ikke dyre badekar, riper ikke, og hvis de riper, repareres de enkelt.

Synke

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Ved valg av vask tok vi utgangspunkt i utseendet. Materialet er det samme, keramikk, men monteringsmetodene er forskjellige. Budsjettalternativet koster kun 665 euro, og det dyre koster 3.530 euro.

Badebatteri og vannkanne

 • Et budsjettalternativ.

Budsjettalternativet utfører ganske enkelt sine direkte funksjoner uten ekstra fordeler.

Blandebatteriet er ettgreps, med lang "tut", dersom badekaret står ved siden av vasken kan blandebatteriet også slås inn i vasken. Vannkannen er forkrommet, den fungerer i én modus.

Et dyrt alternativ.

Luksusalternativ - en mikser med termostat.Denne enheten lar deg kontrollere temperaturen på vannet, uavhengig av forskjellene i stigerøret. Dessuten ser det veldig stilig ut. En vannkanne - med flere moduser for vannforsyning, lar deg gjøre selv en vannmassasje. Generelt er dette veldig dyrt og funksjonelt rørleggerarbeid som er verdt pengene.

Servantkraner

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Også her er alt ganske enkelt. Variasjonen av priser bestemmes av kvalitet og funksjonalitet. En budsjettkran koster 630 euro. Og den dyre er 7 848 euro, den hjelper til med å spare vann, og den har også en lufter innebygd, som fortynner vannstrømmen med bobler og gjør det mer behagelig for en person.

For å oppsummere temaet med kraner, vil vi råde selv de som er i humør for budsjettreparasjoner å velge dyre alternativer av høy kvalitet, da de til slutt hjelper til med å spare penger og varer lenge.

4 Velge møbler

 • Et budsjettalternativ.
 • Et dyrt alternativ.

Det mest nødvendige møbelet er et skap under vasken. Som et budsjettalternativ valgte vi et lite, men stilig skap med ben, forresten kan du bygge vår versjon av en budsjettvask inn i det.

Som et premiumalternativ - et stort IKEA nattbord med skuffer. Uttrekkbare mekanismer er bedre, da flere nødvendige småting kan plasseres der.

5 Vi kompletterer interiøret med tilbehør

Vi har bevisst ikke inkludert tilbehør i vår endelige liste, siden antall og valg er veldig individuelle. For å spare budsjettet kan du for eksempel bestille varer på Aliexpress - for eksempel i vårt utvalg finner du varer som ikke er mer enn 300 rubler.Det finnes også tilbehør for oppbevaring, og til og med fliseklistremerker med speiloverflate i stedet for et fullverdig speil.

6 Ikke glem fraktkostnader

I sluttprisen inkluderte vi heller ikke prisen for levering og løfting av materiellet, fordi plasseringen, antall etasjer i huset, tilstedeværelse eller fravær av godsheis, og f.eks. din egen romslige bil - alt dette påvirker prisen og lar deg ikke beregne gjennomsnittet. Men, hvis toalettet fortsatt kan tas med på din egen personbil, så er et støpejernsbadekar definitivt ikke det. Og du kan ikke engang løfte deg til første etasje heller. I gjennomsnitt, innenfor Moskva ringvei, kan dør-til-dør levering koste fra 700 rubler eller mer, avhengig av avstanden til hjemmet ditt fra kjøpet. Ta hensyn til dette i ditt eget budsjett.

7 Og om installasjon

Hvis du virkelig kan gjøre etterbehandlingen selv, vil du mest sannsynlig trenge arbeidet til en spesialist for å koble til badekaret og toalettet. For eksempel vil en gjennomsnittlig toalettinstallasjon koste deg 200 euro, og badekar 250 euro. Igjen, hvis du har venner eller slektninger, kan denne jobben være mye billigere for deg. Ikke glem å tenke på det.

Oppsummering

I vår finaletabell har vi inkludert priser på etterbehandlingsmaterialer, rørleggerarbeid og møbler. Vi gjorde beregningen av flisene på nett ved hjelp av en kalkulator. Og beregning av materialer, basert på produsentens instruksjoner på pakken. Se hva vi har.

Informasjon hentet fra nettsiden: https://baderom.no/budsjettkalkulator/

 


Читайте:


Планеты соседи:

Наблюдение Венеры. Прохождение Венеры по диску Сол

News image

Найти Венеру на небе проще, чем любую другую планету. Ее пл...

Марс. Атмосфера

News image

Планета окутана газовой оболочкой - атмосферой, которая имеет меньшую плотность, че...

Солнце

News image

СОЛНЦЕ, центральное тело Солнечной системы, раскаленный плазменный шар, типи...

Открытие спутника

News image

22 июня 1978 г. Дж. У. Кристи из Морской обсерватории в ...

В космосе...

На Марсе найден след от астероида

News image

Американские специалисты обнаружили на Марсе вмятину огромного размера. Ранее она была скрыта огромной вулканической областью - нагорьем Фарсида . До настоящего мо...

Марсоход Спирит застрял окончательно

News image

Американское космическое агентство (NASA) решило отказаться от дальнейших попыток вызволить марсоход Спирит (Spirit), застрявший в песке Красной планеты в ...

Телескоп Keck разглядел формирование каменных планет

News image

Астрономам удалось взглянуть во внутреннюю часть протопланетного диска - регион, в котором идет процесс формирования каменных планет, аналогичных Меркурию, Марсу, Ве...

Следы недавних вулканических извержений на Меркурии

News image

Астрономы обнаружили очередные доказательства недавнего вулканического прошлого Меркурия. Свои результаты они представили на съезде Американского геологического общества в Портленде, а кр...

АвторизацияНовости космонавтики:

Инъекционное укрепление грунтов и фундам

News image

Строительство находится среди крупнейших сфер экономической деятельности людей во всем мире. Оптимизировать ряд задач по строительству инженеры стараются практически ежедневно. Наверное, все уже привыкли наблюдать ...

Купить хостинг для WordPress от HostPro:

News image

Как показывает практика, в выборе хостинга многие сталкиваются с наличием только одного варианта панели управления, предоставленной клиенту. В нынешнем мире высокого выбора всегда выделятся компании, ...

Kostnad for oppussing av bad?

News image

Vi regnet ut hvor mye det koster å pusse opp et bad med etterbehandling, innkjøp av nødvendig VVS og møbler, og snakket også om hva ...

Що слід знати перед придбанням квартири

News image

Приємне та комфортне сімейне гніздечко завжди дозволить відпочити з особливою насолодою після робочого дня. Ринок нерухомості столиці, як і у будь-якому іншому місті, схильний регулярних ...